Tuesday 28 October 2014

Recipe Of vegetable fried rice In Urdu And English

Urdu Recipe Of vegetable fried rice, Restaurant style recipe vegetable fried rice , PakMotion.Pk, English Recipe vegetable fried rice, restaurant style vegetable fried rice recipe,  pakmotion.pk ,  vegetable fried rice, restaurant style vegetable fried rice recipe, How To make vegetable fried rice, restaurant style vegetable fried rice recipe in Pakistan, Urdu Tutorial to make vegetable fried rice, restaurant style vegetable fried rice recipe, Pakmotion.pk, vegetable fried rice, restaurant style vegetable fried rice recipe Urdu recipe, cooking Tips, How To make vegetable fried rice, restaurant style vegetable fried rice recipe Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk

Recipe Of vegetable fried rice In Urdu
کھانا چاول ہدایت تلی ہوئی - ہماری پسندیدہ Indo چینی ہدایت میں سے ایک. ہم ایک انڈو چینی مینو آرڈر جب بھی تو فرائیڈ رائس دن گوشت تناول ہمیشہ نہیں ہے. تلا ہوا چاول کے ساتھ ساتھ ہم نے عام طور پر مختلف انڈو چینی سبزیاں ترکیبیں یا نمکین حکم. تاہم سبزی فرائیڈ چاول ہمیشہ انڈو چینی لے aways لئے یا ریستوران میں مینو کے ہمارے انتخاب میں مستقل مقیم ہے. 

یہ کھانا تلا ہوا چاول انڈو چینی کے مقابلے میں زیادہ چینی کا ذائقہ. میں سویا ساس کے ساتھ ساتھ ذائقہ چاول مسالا سٹار anise (چکری Phool کی) کا استعمال کیا ہے. ہم بھارت میں حاصل جس فرائیڈ چاول کی انڈو چینی ورژن ہمیشہ مسالیدار اور کبھی کبھی گرم بھی ہے. سبزیوں کے ذائقوں سے بڑھا رہے ہیں تاکہ وہ، سبز مرچیں، سرخ مرچ پاؤڈر، میں سادہ اور آسان اس سبزی فرائیڈ چاول رکھ دیا ہے Garam Masala کی پاؤڈر وغیرہ کی طرح مختلف بوٹیوں اور جڑی بوٹیاں شامل. 

آپ کو کسی بھی چینی ہدایت کر دے جب بھی تو ہمیشہ اصلی چینی ذائقہ حاصل کرنے اجوائن کو شامل کریں. اجوائن کے بغیر کچھ بھول جائے گا. آپ کو موسم بہار میں پیاز کی طرح دیگر اہم اجزاء کے بغیر نہیں بلکہ اجوائن بغیر چینی کھانے بنا سکتے ہیں. آپ کی ضرورت نہیں ہے لیکن اگر تو کوئی آپشن یا اختیار نہیں ہے. صرف اسے چھوڑ دیں. ذیل میں اجوائن PIC. 

  اجوائن جھاڑی 

گاجر کی طرح باقاعدہ سبزیاں سوا، تلا ہوا چاول میں استعمال پھلیاں، میں نے بھی بٹن مشروم شامل کر لیا ہے. اگر آپ کو یہ تلا ہوا چاول کا ہے جب آپ کو سبزیاں کے اپنی پسند کے شامل کر سکتے ہیں. آپ تازہ پکا ہوا چاول یا انتمانش چاول سے یہ کھانا تلا ہوا چاول بنا کر سکتے ہیں. 

زائد چاول کھانا پکانا نہیں. وہ اللہ تعالی dente یا صرف پکا ہونا پڑے. ہمیشہ نالی اور اگر آپ veggies کے ساتھ ان کے بھون ہلچل سے پہلے مکمل طور پر چاول ٹھنڈا. چاول ٹھنڈا اور گرم گرم یا شامل نہیں کیا جاتا ہے تو، آپ کو ایک کامل ساخت نہیں ملے گا اور چاول اناج توڑنے اور mushy بن جائے گا. 

کھانا تلا ہوا چاول خدمت کرتے ہوئے اگر آپ کو بہت سے اختیارات ہیں. آپ منچورین یا پنیر منچورین یا مرچ مشروم یا مرچ پنیر یا گرم لہسن کی چٹنی یا schezwan مرچ آلو یا میٹھی اور ھٹی سبزیوں میں کھانا گیندوں دن گوشت کی طرح کسی بھی انڈو چینی گریوی ڈش کے ساتھ خدمت کر سکتے ہیں. 

قدم سبزی فرائیڈ چاول ہدایت کی طرف سے آغاز قدم اجازت دیتا ہے: 
30 منٹ کے لئے پانی میں چاول لینا 1.. پھر نالی اور ایک طرف چاول رکھنے. 

  بھیگی چاول 

2. 4.5 کرنے کے لئے 5 کپ پانی، نمک اور ایک نرم ابال تیل کے چند قطرے لانے. سوھا بھیگی چاول شامل کریں. 

  گرم پانی میں اضافہ چاول 

3. ایک ڑککن کے بغیر ایک کم شعلے پر ابالنا ہے اور وہ اللہ تعالی dente یا صرف پکایا جاتا ہے جب تک چاول پکاتی. 

  کھانا تلا ہوا چاول بنانے کے لئے پکا ہوا چاول 

4. ایک colander میں کشیدگی اور چاول مکمل طور پر ٹھنڈا دو. کا احاطہ اور ایک طرف چاول رکھنے. چاول اناج کھانا پکانے بند کرو، تا کہ آپ کو بھی پانی کے ساتھ چاول کللا کر سکتے ہیں. پانی کے ساتھ ان کلی جبکہ آہستہ آپ کے ہاتھوں سے،، پکا ہوا چاول اناج منتقل. مکمل طور پر نالی. کا احاطہ اور ایک طرف رکھ. 

  کشیدگی پکا ہوا چاول 

چاول ٹھنڈک جاتا ہے جب 5.، باریک ویگیس کاٹ اور ایک طرف رکھ. بہت پتلی فرانسیسی پھلیاں کاٹ کرنے کے لئے یاد. وہ دوسرے ویگیس سے پکانا زیادہ وقت لے. آپ بھی ان کو سب سے پہلے اور اس کے بعد کھانا پکانا بلانک سکتے ہیں. ایک اور آپشن پہلا پھلیاں شامل کریں اور اس کے بعد دیگر سبزیاں شامل کرنے کے لئے ہے. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت کے لئے سبزیاں 

ایک wok یا ایک پین میں 6. حرارت کے تیل. پہلے کچھ سیکنڈ کے لئے یا تیل سگندت ہو جاتا ہے جب تک سٹار anise اور بھون شامل کریں. 

  حرارت کے تیل کھانا تلا ہوا چاول بنانے کے لئے 

7. کچھ سیکنڈ کے لئے لہسن اور کے sauté شامل. بھوری لہسن کرنے کی کوئی ضرورت. اگر آپ چاہیں تو آپ بھی ادرک شامل کر سکتے ہیں. 

  ادرک لہسن کا پیسٹ - کھانا تلا ہوا چاول بنانے 

8. 2 منٹ کے لئے موسم بہار پیاز سفید اور کے sauté شامل. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت بنانے کے لئے پیاز شامل 

9. اجوائن سمیت تمام باریک کٹی ویگیس شامل. ایک اعلی شعلے پر سبزیاں بھون اعلی شعلہ میں اضافہ اور ہلچل. آپ ہلچل ایک اعلی شعلے پر فراانگ ہینڈل نہیں کر سکتے ہیں، تو پھر ایک درمیانے شعلے پر بھون ہلچل. 

  بھون سبزیاں ہلچل 

10. تم مسلسل ٹاس کرنے کے لئے ہے اور veggies یکساں پکا رہے ہیں اور جلا حاصل نہیں ہے، تا کہ فراانگ جبکہ ہلچل. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت کے لئے فراانگ سبزیاں ہلچل 

11. ویگیس ہلچل وہ تقریبا پکایا جاتا ہے جب تک تلی ہوئی ہے اور ابھی تک ان کی کمی کو برقرار رکھنے جائے ہے. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت کے لئے تلی ہوئی سبزیوں 

12. سویا ساس، نمک اور کالی مرچ شامل کریں. سویا ساس نے پہلے ہی اس میں نمک ہے کے طور پر، نمک شامل ہے جب ایک چیک رکھنے. 

  کھانا تلا ہوا چاول بنانے کے لئے سویا ساس شامل 

13. جلدی سے ہلچل اور چاول شامل کریں. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت بنانے کے لئے چاول شامل کریں 

چٹنی تک چند منٹ کے لئے 14. بھون ہلچل ساتھ ساتھ فرائیڈ چاول لیپت ہے. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہلچل 

15. تو شامل چاول سرکہ (اختیاری). آپ بھی باقاعدگی سے سرکہ شامل کر سکتے ہیں. اچھی طرح مکس. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت بنانے 

16. ذائقہ کٹی موسم بہار پیاز گرینس کھانا تلا ہوا چاول پر خدمات انجام. تم بھی کھانا تلا ہوا چاول کے ساتھ کٹی موسم بہار پیاز گرینس ملا کر سکتے ہیں. 

  کھانا تلا ہوا چاول ہدایت بنانے 

17. کھانا چاول گرم سادہ تلی ہوئی یا ایک ہند چینی سبزی ہدایت کے ساتھ خدمت کرتے ہیں. آپ منچورین یا پنیر منچورین یا مرچ مشروم یا مرچ پنیر یا گرم لہسن کی چٹنی یا schezwan مرچ آلو یا میٹھی اور ھٹی سبزیوں میں کھانا گیندوں دن گوشت کی طرح کسی بھی انڈو چینی گریوی ڈش کے ساتھ خدمت کر سکتے ہیں.
Recipe Of vegetable fried rice

Recipe Of vegetable fried rice In English

veg fried rice recipe – one of our favorite indo chinese recipe. whenever we order an indo chinese menu then veg fried rice is always there. along with fried rice we usually order different indo chinese vegetables recipes or snacks. however vegetable fried rice has always stayed permanent in our choice of menu for indo chinese take aways or in restaurants.

this veg fried rice tastes more chinese than indo chinese. i have used the spice star anise (chakri phool) to flavor the rice along with soy sauce. the indo chinese version of fried rice which we get in india is always spiced and sometimes hot too. they add different spices & herbs like green chilies, red chili powder, garam masala powder etc. i have kept this vegetable fried rice plain and simple, so that the flavors of the vegetables are enhanced.

whenever you make any chinese recipe then always add celery to get the real chinese taste. without celery something will be missing. you can make chinese food without other important ingredients like spring onions but not without celery. but if you don’t have then there is no option or substitute. just skip it. celery pic below.

 celery shrub

beside the regular vegetables like carrots, beans used in the fried rice, i have also added button mushrooms. you can add your choice of vegetables when you make this fried rice. you can make this veg fried rice from freshly cooked rice or leftover rice.

don’t over cook the rice. they have to be al dente or just cooked. always drain and completely cool the rice before you stir fry them with the veggies. if the rice is not cooled and added hot or warm, you won’t get a perfect texture and the rice grains will break and become mushy.

while serving veg fried rice you have many options. you can serve it with any indo chinese gravy dish like veg manchurian or paneer manchurian or chilli mushroom or chilli paneer or veg balls in hot garlic sauce or schezwan chilli potatoes or sweet and sour vegetables.

lets start step by step vegetable fried rice recipe:
1. soak rice in water for 30 mins. then drain and keep the rice aside.

 soaked rice

2.  bring 4.5 to 5 cups water, salt and a few drops of oil to a gentle boil. add the drained soaked rice.

 adding rice to hot water

3. simmer on a low flame without a lid and cook the rice till they are al dente or just cooked.

 cooked rice for making veg fried rice

4. strain in a colander and let the rice cool completely. cover and keep the rice aside.  you can also rinse the rice with water so that the rice grains stop cooking. gently with your hands, move the cooked rice grains, while rinsing them with water. drain completely. cover and keep aside.

 strain cooked rice

5. when the rice is cooling, chop the veggies finely and keep aside. remember to chop the french beans very finely. they take more time to cook than other veggies. you can also blanch them first and then cook. another option is to add the beans first and then add the other vegetables.

 vegetables for veg fried rice recipe

6. heat oil in a wok or a pan. first add the star anise and fry for some seconds or till the oil becomes fragrant.

 heat oil to make veg fried rice

7. add the the garlic and saute for some seconds. no need to brown the garlic. you can also add ginger if you prefer.

 add ginger garlic paste - making veg fried rice

8. add the spring onions whites and saute for 2 minutes.

 add onions to make veg fried rice recipe

9. add all the finely chopped veggies including the celery. increase the flame to high and stir fry the vegetables on a high flame. if you cannot handle stir frying on a high flame, then stir fry on a medium flame.

 stir fry vegetables

10. you have to continuously toss and stir while frying so that the veggies are uniformly cooked and do not get burnt.

 stir frying vegetables for veg fried rice recipe

11. the veggies have to be stir fried till they are almost cooked and yet retain their crunch.

 fried vegetables for veg fried rice recipe

12. add the soy sauce, salt and pepper. keep a check when adding salt, as soy sauce already has salt in it.

 add soy sauce to make veg fried rice

13. stir quickly and add the rice.

 add rice to make veg fried rice recipe

14. stir fry for a few minutes till the sauce has coated the fried rice well.

 stir veg fried rice

15. add rice vinegar (optional). you can also add regular vinegar. mix well.

 making veg fried rice recipe

16. add chopped spring onions greens to garnish the veg fried rice. you can also mix chopped spring onions greens with the veg fried rice.

 making veg fried rice recipe

17. serve veg fried rice hot plain or with an indo chinese vegetable recipe. you can serve it with any indo chinese gravy dish like veg manchurian or paneer manchurian or chilli mushroom or chilli paneer or veg balls in hot garlic sauce or schezwan chilli potatoes or sweet and sour vegetables.

0 comments: