Tuesday 28 October 2014

Recipe Of Arabian Kabsa In Urdu And English

Urdu Recipe Of Arabian Kabsa, Restaurant style recipe Arabian Kabsa , PakMotion.Pk, English Recipe Arabian Kabsa, restaurant style Arabian Kabsa recipe,  pakmotion.pk ,  Arabian Kabsa, restaurant style Arabian Kabsa recipe, How To make Arabian Kabsa, restaurant style Arabian Kabsa recipe in Pakistan, Urdu Tutorial to make Arabian Kabsa, restaurant style Arabian Kabsa recipe, Pakmotion.pk, Arabian Kabsa, restaurant style Arabian Kabsa recipe Urdu recipe, cooking Tips, How To make Arabian Kabsa, restaurant style Arabian Kabsa recipe Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk

Recipe Of Arabian Kabsa In English
Ingredients:
  1. Chicken ( with skin and big Pieces)    1
  2. Sela Rice    ½ kg
  3. Gallic paste    2 tbsp
  4. Onion Chopped                    2
  5. Tomatoes    2-3
  6. Tomatoes Puree     ½ cup
  7. All spice powder    1 tbsp
  8. Crushed Black Pepper     1 tsp
  9. Cinnamon Powder    ½ tsp
  10. Crushed Green Cardamom   4-5
  11. White Pepper Powder     1 tsp
  12. Cloves   2-3
  13. Cumin Powder  ½ tsp
  14. Coriander Powder    ½ tsp
  15. Carrot Slice         1
  16. Capsicum Slice   1
  17. Lemon Juice       2 tbsp
  18. Zafran   1 pinch
  19. Butter   2-3 tbsp
  20. Stock      as required
  21. Olives Oil      2-3 tbsp
  22. Almonds Roasted    as required
  23. Salt         to taste


Method:
For Kabsa Masala:
Take a mixing bowl add 2 tbsp of lemon juice, 1 tbsp of all spice powder, 1 tsp of white pepper powder,1/2 tsp of cinnamon powder, 4-5 crushed cardamoms, a pinch of saffron and mix it well.
For Kabsa Making:
Take a ½ kg of rice and clean the rice and soak. Take pan add 2 tbsp of oil add 2 chopped onions, 2 tbsp of garlic paste add chicken and fry the chicken add 2-3 tomatoes, ½ cup tomatoes puree , 1 sliced Carrot,1 slice Capsicum, 2-3 cloves, ½ tsp of nutmeg , ½ tsp of coriander powder  and a pinch of salt. 1 tsp of crushed black pepper , then add kabsa masla , and cooked. Then separate the chicken add as required chicken stockwhen the chicken stock is boiling add ½ kg of rice steam the rice add the chicken when the rice is done dish out the rice garnish with roasted almonds.
Recipe Of Arabian Kabsa

Recipe Of Arabian Kabsa In Urdu
اجزاء: 
  • (جلد اور بڑے ٹکڑے کے ساتھ) چکن 1 
  • سلع رائس ½ کلو 
  • Gallic پیسٹ 2 چمچ 
  • کٹی پیاز 2 
  • ٹماٹر 2-3 
  • ٹماٹر puree کے ½ کپ 
  • تمام مسالا پاؤڈر 1 چمچ 
  • پسے ہوئے کالی مرچ 1 عدد 
  • دار چینی پاؤڈر ½ عدد 
  • پسے گرین ئلایچی 4-5 
  • سفید مرچ پاؤڈر 1 عدد 
  • لونگ 2-3 
  • جیرا پاؤڈر ½ عدد 
  • دنیا پاؤڈر ½ عدد 
  • گاجر سلائس 1 
  • شملہ مرچ سلائس 1 
  • نیبو کا رس 2 چمچ 
  • Zafran 1 چوٹکی 
  • مکھن 2-3 چمچ 
  • اسٹاک کے طور پر ضرورت 
  • زیتون کا تیل 2-3 چمچ 
  • بادام بنا ہوا کے طور پر ضرورت 
  • ذائقہ نمک 

طریقہ: 
Kabsa مصالحہ کے لئے: 
ایک اختلاط کٹوری، نیبو کا رس 2 چمچ، تمام مسالا پاؤڈر 1 چمچ، سفید مرچ پاؤڈر 1 عدد، دار چینی پاؤڈر 1/2 عدد 4-5 پسے cardamoms، زعفران کی ایک چوٹکی شامل لے اور اچھی طرح ملا. 
Kabsa میکنگ کے لئے: 
چاول کی ایک ½ کلو لے اور چاول صاف کرنے اور لینا. لے لو کڑاہی کا تیل 2 چمچ 2 لہسن پیسٹ کے چمچ چکن شامل کریں اور چکن کے 2-3 ٹماٹر شامل بھون 2 کٹی پیاز، شامل شامل، ½ کپ ٹماٹر puree کے، 1 گاجر، 1 ٹکڑا شملہ مرچ، 2-3 لونگ، کی ½ عدد قاش جائفل، ½ دنیا پاؤڈر کے عدد اور نمک کی ایک چوٹکی. 1 کچل کالی مرچ کا عدد، پھر kabsa سے Masla شامل، اور پکی. تب ضرورت چکن چکن اسٹاک چاول ½ کلو چاول بنا ہوا بادام کے ساتھ چاول گارنش ڈش باہر کیا جاتا ہے جب چاول چکن شامل بھاپ شامل ابلتے ہے stockwhen طور چکن شامل الگ.

0 comments: