Tuesday 21 October 2014

Recipe Of Chana Pilao in Urdu And English

Urdu Recipe Of Chana Pilao, PakMotion.Pk, English Recipe Of Chana Pilao,  pakmotion.pk ,  Chana Pilao, How To make Chana Pilao in Pakistan, Urdu Tutorial to make Chana Pilao, Pakmotion.pk, Chana Pilao Urdu recipe, cooking Tips, How To make Chana Pilao Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk

Recipe Of Chana Pilao in Urdu 
اجزاء: 
  • باسمتی چاول 1 کلو 
  • تیل 2 چمچ 
  • کٹی ادرک 2 چمچ 
  • کٹی لہسن 2 چمچ 
  • sliced ​​کے پیاز 2 
  • کٹی ٹماٹر 1/2 کلو 
  • دہی 200 گرام 
  • پوری گرم مسالا 1 چمچ 
  • پسے ہوئے سرخ مرچ 1 چمچ 
  • کٹی دنیا 1/2 گروپ 
  • کٹی ہری مرچ 3-4 
  • ابلی چھولا 100 گرام 
  • ذائقہ نمک 


طریقہ: 
حرارت کے تیل، پیاز، ادرک اور لہسن اور کے sauté شامل. یہ براؤننگ شروع، ٹماٹر، دہی، دنیا، لال مرچ، نمک، اور پوری گرم مسالا ڈال. مسالے دار ایک بار، ابلی چھولا شامل. ایک الگ پین میں چاول ابالنے کے. چاول کشیدگی اور پین میں شامل کریں. تمام پانی جذب کیا جاتا ہے، برتن پر ڑککن ڈال دیا اور دم کے لئے 15 منٹ کے لئے سیل. دریں اثنا، کچھ پیاز، ککڑی، ٹماٹر کاٹ اور kachumbar ترکاریاں بنانے کے. ایک پلیٹ پر چاول الٹائیں اور Kachumbar ترکاریاں اور پودینے کی چٹنی کے ساتھ خدمت.
Picture:Recipe Of Chana Pilao

Recipe Of Chana Pilao in English
Chana Pilao
Ingredients:
  • Basmati rice 1 kg
  • Oil 2 tbsp
  • Chopped ginger 2 tbsp
  • Chopped garlic 2 tbsp
  • Sliced onions 2
  • Chopped tomatoes 1/2 kg
  • Yogurt 200 gm
  • Whole garam masala 1 tbsp
  • Crushed red chilli 1 tbsp
  • Chopped coriander 1/2 bunch
  • Chopped green chillies 3-4
  • Boiled chickpeas 100 gm
  • Salt to taste


Method:
Heat oil, add onion, ginger and garlic and sauté. When it start browning, put tomato, yogurt, coriander, red chilli, salt, and whole garam masala. Once sautéed, add the boiled chickpeas. Boil rice in a separate pan. Strain the rice and add it into the pan. When all the water is absorbed, put lid on the pot & seal it for 15 minutes for dum. Meanwhile, chop some onion, cucumber, tomato and make kachumbar salad. Invert the rice onto a plate and serve with Kachumbar salad & mint chutney.

0 comments: