Tuesday 2 February 2016

Chicken parmesan recipes in urdu and english

Chicken Parmesan may be a widespread dish served in several restaurants worldwide. Although the direction has been changed by several, the crux of the direction remains identical. It consists of breaded chicken cutlets, deep fried, then stratified with pasta sauce, lined with cheese and Parmesan cheeses, and at last baked within the kitchen appliance. The pasta sauce is ready beforehand so as to save lots of time. This direction serves four persons.

In English

Ingredients

  • Chicken breast, ( Flattened ) … 4
  • Salt … To Taste
  • Eggs … 2
  • Breadcrumbs … 1 Cup
  • Parmesan Cheese ( Freshly Grated ) … 1 Cup
  • Mozarella Cheese … 1 Cup
  • Olive OIl … 1/4 Cup
  • Basil Leaves ( Chopped Finely ) … 2 tbsp

Ingredients for Tomato Sauce

  • Tomatoes … 1 Can
  • Olive Oil … 1/4 Cup
  • Onion ( Chopped ) … 1/4 Cup
  • Garlic Cloves ( Chopped ) … 2
  • Dried Oregano Leaves … 1 tsp
  • Red Pepper Flakes … A Pinch
  • Sugar … A Pinch
  • Salt … To Taste

Method

First prepare the sauce by heating the oil during a pan on medium heat. Add the onions and sauté for 2-3 minutes. Add the minced garlic. Cook for one more minute and add the crushed tomatoes, oregano, red pepper flakes, and sugar. Scale back heat and let it simmer.
In a bowl combine along the breadcrumbs, 1/2 cup of the Parmesan, and pinch of salt.
In another bowl, whisk along the eggs.
Heat the oil during a pan on medium heat. Dip the chicken scallop into the egg mixture and so into the breadcrumbs. Then place the dredged cutlets into the pan and fry them until golden brown for three –four minutes. put off and keep aside.
Take a casserole pan or baking dish and unfold the pasta sauce over it. organize the cutlets on high of the pasta sauce and additionally spoon some pasta sauce over every of the cutlets. Sprinkle some sliced basil on the highest. Then lay slices of cheese over every scallop and sprinkle with the remaining 1/2 cup of Parmesan cheese.
Bake within the kitchen appliance for 10-12 minutes or until the cheese changes color.
Serve with the remaining sauce with alimentary paste or bread rolls.
Chicken parmesan recipes in urdu and english
Chicken Parmesan

In Urdu

اجزاء

  • چکن بریسٹ، (چپٹی) ... 4
  • نمک ذائقہ کے لئے ...
  • انڈے ... 2
  • breadcrumbs کے ... 1 کپ
  • Parmesan پنیر (تازہ grated) ... 1 کپ
  • Mozarella پنیر ... 1 کپ
  • زیتون کا تیل ... 1/4 کپ
  • تلسی پتیوں (کٹی باریک) ... 2 چمچ

ٹماٹر کی چٹنی کے لئے اجزاء

  • ٹماٹر ... 1 کر سکتے ہیں
  • زیتون کا تیل ... 1/4 کپ
  • پیاز (کٹی) ... 1/4 کپ
  • لہسن لونگ (کٹی) ... 2
  • خشک پتے کی Oregano ... 1 عدد
  • سرخ مرچ فلیکس ... ایک چوٹکی
  • شوگر ... ایک چوٹکی
  • نمک ذائقہ کے لئے ..

طریقہ

ایک کٹوری میں breadcrumbs، 1/2 Parmesan کی کا پیالہ، اور نمک کی چوٹکی کے ساتھ یکجا.کسی اور کٹوری میں، انڈے whisk ایک ساتھ. درمیانے گرمی پر ایک پین کے دوران تیل گرم کریں. انڈے مرکب میں اور تو breadcrumbs کے میں چکن scallop کے ڈپ. پھر پین میں dredged cutlets کے جگہ اور تین چار منٹ کے لئے سنہری کتتھئ تک ان کے بھون. بند کر دیا اور ایک طرف رکھ. ایک casserole پین یا بیکنگ ڈش لے لو اور اس سے زیادہ پاستا چٹنی آشکار. پاستا چٹنی کے اعلی پر cutlets کے منظم اور مزید برآں cutlets کے کے ہر کچھ پاستا چٹنی چمچ. سب سے زیادہ کچھ قاش تلسی چھڑک. پھر ہر scallop کے دوران پنیر کی سلائسین پوشیدہ ہے اور Parmesan پنیر کے باقی 1/2 کپ کے ساتھ چھڑکی. 10-12 منٹ کے لئے یا پنیر رنگ تبدیل جب تک باورچی خانے کے آلات کے اندر اندر بناو.alimentary پیسٹ یا روٹی رولس کے ساتھ باقی چٹنی کے ساتھ خدمت.

0 comments: