Tuesday 28 October 2014

Recipe Of AFGHANI PULAO In Urdu And English

Urdu Recipe Of AFGHANI PULAO, Restaurant style recipe AFGHANI PULAO , PakMotion.Pk, English Recipe AFGHANI PULAO, restaurant style AFGHANI PULAO recipe,  pakmotion.pk ,  AFGHANI PULAO, restaurant style AFGHANI PULAO recipe, How To make AFGHANI PULAO, restaurant style AFGHANI PULAO recipe in Pakistan, Urdu Tutorial to make AFGHANI PULAO, restaurant style AFGHANI PULAO recipe, Pakmotion.pk, AFGHANI PULAO, restaurant style AFGHANI PULAO recipe Urdu recipe, cooking Tips, How To make AFGHANI PULAO, restaurant style AFGHANI PULAO recipe Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk

Recipe Of AFGHANI PULAO In English
INGREDIENTS:
  1. Saila Rice 1kg
  2. Chicken 1- ½ kg
  3. Finely Chopped Onions 4
  4. Cardamoms 8
  5. Tomatoes 12
  6. White Vinegar ½ cup
  7. Ghee or Oil 1- ½ cup
  8. Crushed All Spices 1 tsp
  9. Crushed Black Pepper 1 tbsp
  10. White Vinegar 1 tbsp
  11. Salt as required

METHOD:
Soak saila chawal for 8 to 10 hours. In a pan heat 1- ½ cup ghee and add finely chopped onions and make them golden brown and then take them out. Blend 12 tomatoes, ½ tsp crushed all spices, cardamoms and onions and then put it in the ghee pan.
Now fry 1- ½ kg chicken in a separate pan and make it brown and add the prepared spices and add 1 tbsp crushed black pepper and 2 cups hot water and cook it on low heat. When the masala becomes thick then close the stove.
Now in a big pan, heat the water properly and add rice in it and salt as required and 1 tbsp white vinegar and give it a boil and drain the water.
Now grease the pan and make a layer of rice and put the layer of masala.
Spread the prepared masala on the sides and make sure that it is not on the centre. Also put ½ tsp crushed all spices and sprinkle it and cover it and keep it on direct high flame.
Lower the heat after 10 minutes and after 5 to 10 minutes, put the pan on the tawa. When the boil comes then serve the rice with the raita.
Recipe Of AFGHANI PULAO 

Recipe Of AFGHANI PULAO In Urdu
اجزاء: 
  • سیل رائس 1KG 
  • چکن 1- ½ کلو 
  • پتلی کٹی پیاز 4 
  • Cardamoms 8 
  • ٹماٹر 12 
  • سفید سرکہ ½ کپ 
  • گھی یا آئل 1- ½ کپ 
  • تمام مصالحے 1 عدد پسا ہوا 
  • پسے ہوئے کالی مرچ 1 چمچ 
  • سفید سرکہ 1 چمچ 
  • نمک کے طور پر ضرورت 

طریقہ: 
8 سے 10 گھنٹے کے لئے سیل چاول لینا. اور ایک پین گرمی 1- ½ کپ گھی میں باریک کٹی پیاز شامل کریں اور انہیں گولڈن براؤن اور پھر انہیں باہر لے. 12 ٹماٹر آمیزہ، عدد تمام مصالحے، cardamoms اور پیاز کو کچل دیا اور اس کے بعد گھی کڑاہی میں رکھ ½. 
اب ایک الگ پین میں 1- ½ کلو چکن بھون اور یہ کتتھئ بنانے اور تیار مصالحے شامل کریں اور 1 چمچ پسے ہوئے کالی مرچ اور 2 کپ گرم پانی شامل کریں اور کم گرمی پر کھانا پکانا. مسالا گاڑھا ہو جاتا ہے جب اس کے بعد چولہا بند کردیں. 
اب ایک بڑا پین میں، مناسب طریقے سے پانی گرم اور مطلوبہ اور 1 چمچ سفید سرکہ کے طور پر اس میں چاول اور نمک شامل کریں اور یہ ایک فوڑا ہو گیا اور پانی کی نالی. 
اب پین چکنائی اور چاول کی ایک پرت بنانے کے لئے اور مسالا کے پرت ڈال دیا. 
اطراف پر تیار مسالا پھیلاتے تھے اور اس مرکز پر نہیں ہے کہ اس بات کو یقینی بنانا. بھی تمام مصالحے کچل ½ عدد ڈال دیا اور اسے چھڑک اور اس کا احاطہ اور براہ راست اعلی شعلے پر رکھ لو. 
10 منٹ کے بعد گرمی کو کم اور 5 سے 10 منٹ کے بعد، توا پر پین میں ڈال. ابال آتا ہے تو پھر raita ساتھ چاول کی خدمت.

0 comments: