Wednesday 15 October 2014

Pav Bhaaji Indian Recipe Tutorials

Urdu Recipe Of Pav Bhaaji, PakMotion.Pk, Urdu Recipe Of Pav Bhaaji,  pakmotion.pk ,  Pav Bhaaji, How To make Pav Bhaaji in Pakistan, Urdu Tutorial to make Pav Bhaaji, Pakmotion.pk, Pav Bhaaji Urdu recipe, cooking Tips, How To make Pav Bhaaji Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Indian Foods , Indian Foods Recipes, Pav Bhaaji Indian Recipe Tutorials, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on Pakmotion.pk.
PAV Bhaaji

 Pav Bhaaji Indian Recipe Urdu Tutorials

اجزاء:
  • آلو 3
  • 1 گوبھی
  • گوبھی ½ چھوٹے
  • گاجر کا 1
  • شملہ مرچ 1
  • مٹر 1/2 کپ
  • چینی 1 عدد
  • 3 پیاز پیاز پیسٹ
  • ٹماٹر 4 پر Pureed
  • جیرا 1 عدد
  • ہلدی پاؤڈر 1/4 عدد
  • PAV bhaaji مسالا 2 چمچ
  • گرم مسالا 1 عدد
  • سرخ مرچ پاؤڈر 1/2 عدد
  • ذائقہ نمک
  • گھی 1 چمچ
  • مکھن 1 چمچ
  • منظرلائیو. سکرینشاٹ Pav Bhaaji مسالا کے لئے:
  • سیاہ cardamoms 4
  • دنیا کے بیج 1/4 کپ
  • جیرا 1/8 کپ
  • پوری کالی مرچ 1/8 کپ
  • سونف کے بیج 1-1 / 2 چمچ
  • پوری ریڈ خشک مرچ 10
  • دار چینی 10 1/2 انچ ٹکڑے ٹکڑے
  • خشک آم پاؤڈر 2 چمچ
ایک پیسٹ بنانے کے لئے:

ادرک 1 ٹکڑا
لہسن لونگ 10-15
خشک سرخ مرچ 2

کی خدمت کے لئے:
Pavs کی 12
مکھن
پتلی کٹی پیاز
نیبو wedges
گارنش کے لئے دنیا

طریقہ:

ایک پریشر ککر میں 1/2 عدد نمک اور چینی کے ساتھ پانی کے 4 کپ میں آلو ابالنے کے، گوبھی، گوبھی اور مٹر،. اضافی پانی باہر نالی اور بعد bhaaji میں شامل کرنے کے لئے ایک طرف رکھ. ایک گوشت کا استعمال کرتے ہوئے کے ساتھ پکایا سانی سبزیاں. حرارت 1 چمچ گھی اور 1 چمچ مکھن، جیرا شامل کریں. جیرا crackle جب،، ادرک، لہسن اور لال مرچ پیسٹ کک شامل پیاز شفاف بدل جاتا ہے اب تک پیاز پیسٹ اور کے sauté شامل. ٹماٹر پر Pureed شامل کریں اور تیل کی سطح تک کھانا پکانا. کبھی کبھار ہلچل. نمک، ہلدی، لال مرچ پاؤڈر، PAV bhaaji مسالا، گرم مسالا شامل کریں اور 2-3 منٹ کے لئے کھانا پکانا. ایک طرف پہلے رکھا پانی کے ساتھ میشڈ ​​سبزیاں شامل، 10-15 منٹ کے لئے کھانا پکانا. bhaaji گاڑھا کرتے ہیں. حصوں میں، کٹ Pavs کی خدمت کرنے کے لئے. ایک توا یا غیر چھڑی پین گرم، اس پر 1 چمچ مکھن ڈال دیا اور وہ سنہری بھوری ہیں جب تک دونوں اطراف سے Pavs کی کھانا پکانا. پیاز اور دنیا کے ساتھ گرم، شہوت انگیز bhaaji، گارنش کے ساتھ Pavs کی خدمت اور ضرورت کے طور پر نیبو نچوڑ.
PAV bhaaji مسالا، کم گرمی پر (خشک آم پاؤڈر کے علاوہ) سنہری کتتھئ تک خشک روسٹ تمام اجزاء تیار کرنے کے لئے. مہک تک روسٹ جاری کی گئی ہے. پھر ایک منٹ کے لئے آم پاؤڈر اور روسٹ شامل. اس کے بعد مکمل طور پر ٹھنڈا اور پھر ایک ٹھیک پاؤڈر کو پیسنا. ٹھنڈا اور ایک صاف، خشک کنٹینر میں سٹور.
Picture of  Pav Bhaaji 
 Pav Bhaaji Indian Recipe English Tutorials
Ingredients:
  • Potatoes 3
  • Cauliflower 1
  • Cabbage ½ small
  • Carrot 1
  • Capsicum 1
  • Peas 1/2 cup
  • Sugar 1 tsp
  • Onion paste of 3 onions
  • Tomatoes pureed 4
  • Cumin seeds 1 tsp
  • Turmeric powder 1/4 tsp
  • Pav bhaaji masala 2 tbsp
  • Garam masala 1 tsp
  • Red chilly powder 1/2 tsp
  • Salt to taste
  • Ghee 1 tbsp
  • Butter 1 tbsp     
  • For Pav Bhaaji Masala:
  • Black cardamoms 4
  • Coriander seeds 1/4 cup
  • Cumin seeds 1/8 cup
  • Whole black pepper 1/8 cup
  • Fennel seeds 1-1/2 tbsp
  • Whole red dry chillies 10
  • Cinnamon 10 1/2 inch pieces
  • Dry mango powder 2 tbsp
To make a Paste:
  • Ginger 1 piece
  • Garlic cloves 10-15
  • Dry red chillies 2 
For Serving:

Pavs 12
Butter
Finely chopped onion
Lemon wedges
Coriander for garnish

Method:

Boil potatoes, cauliflower, cabbage and peas, in 4 cups of water with 1/2 tsp salt and sugar in a pressure cooker. Drain out the excess water and put it aside to add in the bhaaji later on.  Mash all cooked vegetables with using a masher. Heat 1 tbsp ghee and 1 tbsp butter, add cumin seeds. When the cumin seeds crackle, add ginger, garlic and red chilli paste cook, now add onion paste and sauté till onion turns transparent. Add the tomato pureed and cook till oil surfaces. Stir occasionally. Add salt, turmeric, red chilli powder, pav bhaaji masala, garam masala and cook for 2-3 minutes. Add mashed vegetables along with the water kept aside earlier, cook for 10-15 min. Let the bhaaji thicken. To serve, cut pavs into halves. Heat a tawa or non stick pan, put 1 tbsp butter on it and cook the pavs from both sides till they are golden brown. Serve pavs with hot bhaaji, garnish with onion and coriander and squeeze lemon as needed.

See More  Recipes About 
 Pav Bhaaji Indian Recipe Tutorials

0 comments: