Tuesday 21 October 2014

Recipe Of PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE In Urdu And English(جھینگا اور سویا ادرک کی چٹنی)

(جھینگا اور سویا ادرک کی چٹنی)Urdu Recipe Of PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE, PakMotion.Pk, Urdu Recipe Of PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE,  pakmotion.pk ,  PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE, How To make PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE in Pakistan, Urdu Tutorial to make PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE, Pakmotion.pk, PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE Urdu recipe, cooking Tips, How To make PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk.
Recipe Of PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE In Urdu  
اجزاء: 
  • جھیںگی ½ کلو 
  • مکئی کا آٹا ½ کپ 
  • کالی مرچ 1 عدد 
  • نمک ½ عدد 
  • انڈے کی سفید عدد ½ 
  • ادرک لہسن پاؤڈر 2 عدد 
  • تیل کی ضرورت کے طور پر 
سویا ادرک کی چٹنی کے لئے اجزاء: 
  • ٹماٹر کی چٹنی ½ کپ 
  • پسے ہوئے سرخ مرچ 1 عدد 
  • براؤن شوگر 1 چمچ 
  • سرکہ 1 چمچ 
  • تیل 2 چمچ 
  • سبز پیاز 2 چمچ 
  • باریک کٹی ادرک 2 چمچ 
  • سویا ساس 4 چمچ 

طریقہ: 
میں ½ جھیںگی، ½ کپ مکئی کا آٹا، 2 عدد ادرک لہسن، 1 عدد کالی مرچ، ½ عدد نمک اور ½ عدد انڈے کی سفید ڈال دیا اور اسے مناسب طریقے سے اختلاط اور ضرورت کے طور پر تیل میں بھون. 
مہک آنے شروع ہوتا ہے، پھر 4 چمچ سویا ساس، 1 چمچ براؤن شوگر، 1 چمچ سرکہ، ½ کپ ٹماٹر کیچپ اور 1 عدد کچل سرخ مرچ شامل کریں اور اس کا اختلاط. 
اب کی چٹنی میں تلی ہوئی جھیںگی شامل کریں اور اس کا اختلاط. 
اور آخر چھڑکی 2 چمچ پسے ہوئے سبز پیاز میں خدمت.
Picture:Recipe Of PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE

Recipe Of PRAWN AND SOYA GINGER SAUCE In English

INGREDIENTS:

  • Prawns    ½ kg
  • Corn Flour    ½ cup
  • Black Pepper    1 tsp
  • Salt       ½ tsp
  • Egg Whites       ½ tsp
  • Ginger Garlic Powder     2 tsp
  • Oil         as required
INGREDIENTS FOR SOYA GINGER SAUCE:
  • Tomato Ketchup    ½ cup
  • Crushed Red Chilies       1 tsp
  • Brown Sugar     1 tbsp
  • Vinegar     1 tbsp
  • Oil       2 tbsp
  • Green Onions    2 tbsp
  • Finely Chopped Ginger     2 tbsp
  • Soya Sauce        4 tbsp

METHOD:
In ½ prawns, put ½ cup corn flour, 2 tsp ginger garlic, 1 tsp black pepper, ½ tsp salt and ½ tsp egg whites and mix it properly and fry it in oil as required.
When aroma starts coming, then add 4 tbsp soya sauce, 1 tbsp brown sugar, 1 tbsp vinegar, ½ cup tomato ketchup and 1 tsp crushed red chilies and mix it.
Now add fried prawns in the sauce and mix it.
In the end sprinkle 2 tbsp crushed green onions and serve.

0 comments: