Sunday 19 October 2014

Recipe Of Rajma Masala In Urdu And English( Rajma مسالا )

( Rajma مسالا )Urdu Recipe Of Rajma Masala, PakMotion.Pk, Urdu Recipe Of Rajma Masala,  pakmotion.pk ,  Rajma Masala, How To make Rajma Masala in Pakistan, Urdu Tutorial to make Rajma Masala, Pakmotion.pk, Rajma Masala Urdu recipe, cooking Tips, How To make Rajma Masala Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk.

Recipe Of Rajma Masala In Urdu
اجزاء: Rajma مرکب کے لئے: Rajma (ریڈ گردے کی پھلیاں) 500 گرام نمک ٹیمپرنگ کے لئے لہسن 5 لونگ کٹی ادرک 1/2 عدد سبز مرچ 1 پوری کٹی ذائقہ: تیل 2 چمچ جیرا 1/2 چمچ لونگ 1/2 چمچ سیاہ الائچی 2 پیاز 1 لہسن (کٹی) 5 لونگ ادرک کٹی 1 عدد ہلدی پاؤڈر 1/2 عدد لال مرچ پاؤڈر 1 عدد دنیا پاؤڈر 1 عدد جیرا پاؤڈر 1 عدد نمک 1/2 عدد کٹی ٹماٹر 2 شوگر ایک چوٹکی دنیا پتلی چند پتے کٹی 1/2 نیبو طریقہ کے کٹی ہوئی سبز مرچ 1 مکھن 1 چمچ دہی 3 چمچ نیبو کا رس: رات rajma لینا اور اس دباؤ کھانا پکانا. ایک پین میں، پکی rajma، 2 کپ پانی، کٹی لہسن، کٹی ادرک، پوری سبز مرچ اور ذائقہ کے لئے نمک کے تھوڑا سا اختلاط. یہ ابلنا ہیں. rajma ابلتے ہے، ایک دوسرے پین میں کچھ تیل گرم کریں. اس جیرا، لونگ اور کالی الائچی میں شامل کریں. کے sauté، crackle، اور بھون ان مصالحے ان ذائقوں کی رہائی کے لئے. اب کٹی پیاز شامل کریں. پیاز تک کے sauté گدلا باری. اس کٹی ادرک اور کٹی لہسن شامل. ان سب کے sauté. اب ذائقہ کے لئے ہلدی پاؤڈر، لال مرچ پاؤڈر، دنیا پاؤڈر، جیرا پاؤڈر، اور تھوڑا سا نمک شامل کریں. پانی کا ایک تھوڑا سا شامل کریں. پانی خشک ہے جب ٹماٹر شامل کریں. چینی کی ایک چوٹکی شامل کریں. کے ساتھ ساتھ پیاز، ٹماٹر، اور مصالحے مکس. اب سبز مرچ اور کچھ دنیا پتیوں شامل. rajma کھولتے ہوئے کیا گیا تھا جس میں پین کے لئے اس مسالا مرکب میں شامل کریں. اب مکھن اور دہی شامل کریں. آدھا ایک نیبو نچوڑ. کے بارے میں 10-15 منٹ کے لئے ابالنا. چاول کے ساتھ گرم خدمت.
Picture:Recipe Of Rajma Masala
Recipe Of Rajma Masala In English

Rajma Masala:

Ingredients: For the Rajma Mix: Rajma (red kidney beans) 500 gm Salt to taste Chopped garlic 5 cloves Chopped ginger 1/2 tsp Green chilly 1 whole For the Tempering: Oil 2 Tbsp Cumin seeds 1/2 tbsp Cloves 1/2 tbsp Black cardamom 2 Chopped onion 1 Garlic (chopped) 5 cloves Chopped ginger 1 tsp Turmeric powder 1/2 tsp Red chilli powder 1 tsp Coriander powder 1 tsp Cumin powder 1 tsp Salt 1/2 tsp Chopped tomatoes 2 Sugar A pinch Coriander leaves few Finely chopped green chilly 1 Butter 1 tbsp Curd 3 tbsp Lemon juice of 1/2 lemon Method: Soak the rajma overnight and pressure-cook it. In a pan, mix the cooked rajma, 2 cups water, chopped garlic, chopped ginger, whole green chilli and little bit of salt for taste. Let it boil. While the rajma is boiling, heat some oil in another pan. Add to this cumin seeds, cloves and black cardamom. Sauté, crackle and fry these spices to release their flavors. Now add the chopped onion. Sauté till the onions turn brownish. Add to this the chopped ginger and chopped garlic. Sauté them all together. Now add the turmeric powder, red chilli powder, coriander powder, cumin powder, and little salt for taste. Add a little bit of water. When the water is dry add the tomatoes. Add a pinch of sugar. Mix the onions, tomatoes, and spices well. Now add the green chillies and some coriander leaves. Add this spice mix to the pan in which the rajma was boiling. Now add butter and curd. Squeeze half a lemon. Simmer for about 10-15 minutes. Serve hot with rice.

0 comments: