Friday 24 October 2014

Recipe Of Aloo pilau rice In Urdu And English

Urdu Recipe Of Aloo pilau rice, Restaurant style recipe Aloo pilau rice , PakMotion.Pk, English Recipe Aloo pilau rice, restaurant style Aloo pilau rice recipe,  pakmotion.pk ,  Aloo pilau rice, restaurant style Aloo pilau rice recipe, How To make Aloo pilau rice, restaurant style Aloo pilau rice recipe in Pakistan, Urdu Tutorial to make Aloo pilau rice, restaurant style Aloo pilau rice recipe, Pakmotion.pk, Aloo pilau rice, restaurant style Aloo pilau rice recipe Urdu recipe, cooking Tips, How To make Aloo pilau rice, restaurant style Aloo pilau rice recipe Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk.

Recipe Of Aloo pilau rice In Urdu
سے Aloo پلاو چاول 
اجزاء :
  • دلوانا چاول 2cup باسمتی 
  • 1 پیاز کم sliced 
  • 1 عدد نمک 
  • 1 عدد مرچ پاؤڈر 
  • 2 پوری سبز مرچ (اختیاری) 
  • 4 چمچ تیل پھیل (یا مکھن) 
  • 2 سٹار anise 
  • 4 لونگ 
  • 1tsp Taara گرم مسالا 
  • 1 دار چینی چھڑی 
  • 2 درمیانے درجے کے آلو کاٹ 
باورچی خانے سے متعلق طریقہ کار: 
پگھلا تک ایک پین میں چربی گرم 
پیاز نمک، اور پوری مصالحے شامل کریں 
سنہری کتتھئ تک درمیانے گرمی پر کھانا پکانا پیاز 
گرم مسالا، مرچ پاؤڈر شامل کریں 
آلو، سبز مرچیں اور ½ کپ پانی شامل کریں 
پھر چاول شامل کریں، 5 منٹ کے لئے درمیانے گرمی پر کھانا پکانا 
چاول جزوی طور پر پکایا جاتا ہے جب تک 10 منٹ کے لئے کم گرمی پر کھانا پکانا 
ابالنا پانی بخارات بن کر اڑ گیا ہے اور چاول پکایا تک 
چاول پکایا اور نہیں ہے تو پانی شامل ¼ کپ پانی چلانے اور کھانا پکانا ہے 
چاول پکایا جاتا ہے ایک بار، پین کے ڑککن کے ساتھ احاطہ 
کی خدمت کے لئے تیار تو چند منٹ کے لئے کم سے کم گرمی پر چھوڑ دو اور.
Picture:Recipe Of Aloo pilau rice
Recipe Of Aloo pilau rice In English
Ingredients:
  • 2cup  basmati rice washed
  • 1 onion thinly sliced
  • 1 tsp salt
  • 1 tsp chili powder
  • 2 whole green chillies (optional)
  • 4 tbsp Oil Spread (or butter)
  • 2 star anise
  • 4 cloves
  • 1tsp Taara garam masala
  • 1 cinnamon stick
  • 2  medium sized potato chopped
Cooking method:
Heat the  fat in a pan until melted
Add the onions salt, and whole spices
Cook onions on medium heat until golden brown
Add the garam masala ,chili powder
Add the potatoes ,green chilies and ½ cup water
Cook on medium heat for 5 minutes, then add the rice
Cook on low heat for 10 minutes until the rice is partially cooked
Simmer until water has evaporated and rice cooked
If rice is not cooked and water has run out add ¼ cup water and cook
Once rice is cooked, cover with the lid of pan
Leave on lowest heat for a few minutes and then ready to serve.

0 comments: