Saturday 18 October 2014

Recipe Of LOKI KAY SEEKH KABAB in Urdu And English(لوکی KAY SEEKH کباب )

Urdu Recipe Of LOKI KAY SEEKH KABAB, PakMotion.Pk, Urdu Recipe Of LOKI KAY SEEKH KABAB,  pakmotion.pk ,  LOKI KAY SEEKH KABAB, How To make LOKI KAY SEEKH KABAB in Pakistan, Urdu Tutorial to make LOKI KAY SEEKH KABAB, Pakmotion.pk, LOKI KAY SEEKH KABAB Urdu recipe, cooking Tips, How To make LOKI KAY SEEKH KABAB Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk.
لوکی KAY SEEKH کباب 
Recipe Of LOKI KAY SEEKH KABAB in Urdu 
اجزاء: 
  • لوکی 1- ½ کلو
  • Channay کی دال 1 کپ
  • پتلی کٹی پیاز 2
  • ادرک 1 چھوٹا سا ٹکڑا
  • کٹی لہسن 6 لونگ
  • باریک کٹی سبز مرچ 3 کٹی
  • پسے ہوئے سبز دنیا 1 جتھا
  • پوری لال مرچ 10
  • کالی مرچ 6
  • لونگ 4
  • جیرا 1 عدد
  • سیاہ جیرا 1 عدد
  • دنیا 1 عدد
  • انڈے 1
  • روٹی سلائسین 4
  • ذائقہ نمک
  • تیل کی ضرورت کے طور پر
طریقہ:

پیل 1- ½ کلو لوکی اور یہ ٹکڑا اور اس کے بعد ایک پین میں ڈال دیا اور پانی evaporates جب تک کچھ وقت کے لئے کھانا پکانا. اب ایک پین میں 1 کپ channay کی دال شامل کریں اور پانی میں ڈال. اس میں جیسا کہ ادرک کی 1 چھوٹا سا ٹکڑا، 6 لہسن لونگ، 10 پوری لال مرچ، 6 سیاہ مرچ، 4 لونگ، 1 عدد جیرا، 1 عدد سیاہ جیرا، 1 عدد دنیا اور نمک شامل کریں کے ساتھ کی ضرورت کے طور پر. گرام مناسب طریقے سے کیا جاتا ہے جب تک کھانا پکانا. اب ابلی چنے پیسنا اور پھر لوکی شامل کریں. 4 روٹی سلائسین سے روٹی crumbs بنائیں. روٹی مرکب میں 1 گچرچھا سبز دنیا، 3 باریک کٹی سبز مرچیں، 2 پتلی کٹی پیاز، روٹی crumbs اور 1 انڈے ڈال دیا اور 30 منٹ کے لئے چھوڑ دیں. اب طویل kababs بنانے اور skewers پر ڈال اور تیل برش اور اسے گرم. chatni اور گرم جرٹھی ساتھ اس کی خدمت.
Picture: Recipe Of LOKI KAY SEEKH KABAB 
Recipe Of LOKI KAY SEEKH KABAB in English
INGREDIENTS:
  • Loki 1- ½ kg
  • Channay ki Daal 1 cup
  • Finely Chopped Onions 2
  • Ginger 1 small piece
  • Chopped Garlic  6 cloves
  • Finely Chopped Green Chilies 3
  • Crushed Green Coriander 1 bunch
  • Whole Red Chilies 10
  • Black Pepper 6
  • Cloves 4
  • Cumin 1 tsp
  • Black Cumin 1 tsp
  • Coriander 1 tsp
  • Eggs 1
  • Bread Slices 4
  • Salt to taste
  • Oil as required

METHOD:

Peel 1- ½ kg loki and shred it and then put it in a pan and cook it for some time until the water evaporates. Now in another pan add 1 cup channay ki daal and put it in the water. With it add 1 small piece of ginger, 6 garlic cloves, 10 whole red chilies, 6 black peppers, 4 cloves, 1 tsp cumin, 1 tsp black cumin, 1 tsp coriander and salt as required. Cook it until the gram is properly done. Now grind the boiled gram and then add the loki. Make bread crumbs from 4 bread slices. Put 1 bunch green coriander, 3 finely chopped green chilies, 2 finely chopped onions, bread crumbs and 1 egg in the bread mixture and leave it for 30 minutes. Now make long kababs and put it on skewers and brush the oil and heat it. Serve it with chatni and hot parathas.

See More Recipes Tutorials About 

0 comments: