Monday 20 October 2014

Recipe Of Chicken White Sauce Cutlets in Urdu And English(چکن وائٹ چٹنی cutlets)

چکن وائٹ چٹنی cutlets Urdu Recipe Of Chicken White Sauce Cutlets, PakMotion.Pk, Urdu Recipe Of Chicken White Sauce Cutlets,  pakmotion.pk ,  Chicken White Sauce Cutlets, How To make Chicken White Sauce Cutlets in Pakistan, Urdu Tutorial to make Chicken White Sauce Cutlets, Pakmotion.pk, Chicken White Sauce Cutlets Urdu recipe, cooking Tips, How To make Chicken White Sauce Cutlets Urdu Recipe tutorial in Pakistan, Cooking recipes, Pakistan Cooking Recipes, Online Cooking Tip, online Cooking Recipes, Tasty Foods in Pakistan, How to make Tasty Foods in Pakistan, Recipes Of Tasty Food, Urdu Online Cooking Recipes, Pakistani Foods Urdu Recipes, How To make Pakistani foods, Pakistani Dishes. See much more recipes on PakMotion.pk.

Recipe Of Chicken White Sauce Cutlets in Urdu 
اجزاء: 
  • ابلا ہوا چکن 2-1 / 2 کپ 
  • کٹی پیاز 2 
  • کٹی لہسن 4 لونگ 
  • نمک 1 چائے کا چمچ 
  • کالی مرچ 1/4 عدد 
  • کٹی دنیا 1 چمچ چھوڑ دیتا ہے 
  • فلور 3 چمچ 
  • انڈے 1 
  • گہری فراانگ کے لئے تیل 
  • کوٹنگ کے لئے روٹی crumbs 


چٹنی کے لئے: 
  • فلور 1/2 کپ 
  • مکھن 3 چمچ 
  • دودھ 1 کپ 
  • ذائقہ نمک 
  • ذائقہ کالی مرچ 

طریقہ: 
مکھن پگھلنے کی طرف سے سفید چٹنی بنانے، نمک اور کالی مرچ، چولہا سے ہٹانے کے دودھ میں شامل کریں اور whisk ایک کا استعمال کرتے ہوئے، موٹی تک stirring کے رکھنے شامل آتا ہے آٹے کی مہک تک کم پر آٹے اور کے saute میں شامل کریں. ایک طرف رکھیں. ایک saucepan میں گرمی 1 tbsp تیل اور پیاز اور لہسن شامل کریں. شفاف ہیں پیاز تک کھانا پکانا تو چکن، آٹا، نمک اور کالی مرچ شامل کریں. موٹی سفید چٹنی اور دنیا پتیوں ملائیں اور کم از کم آدھے گھنٹے کے لئے، چل مرکب چھوڑ. آٹے اور روٹی crumbs میں، cutlets کے میں مارا پیٹا گیا انڈے میں ڈپ، کوٹ شکل. گرم تیل میں بھون اور خدمت.
Picture:Recipe Of Chicken White Sauce Cutlets

Recipe Of Chicken White Sauce Cutlets in English
Ingredients:
Boiled chicken 2-1/2 cups
Chopped onions 2
Chopped garlic 4 cloves
Salt 1 tsp
Black pepper 1/4 tsp
Chopped coriander leaves 1 tbsp
Flour 3 tbsp
Egg 1
Oil for deep frying 
Bread crumbs for coating
 For the Sauce: 
  • Flour 1/2 cup
  • Butter 3 tbsp
  • Milk 1 cup
  • Salt to taste
  • Pepper to taste

Method:
Make the white Sauce by melting butter, add in flour and saute on low till aroma of flour comes, add salt and pepper remove from stove, add in milk and keep stirring till thick, using a whisk. Keep aside. Heat 1 Tbsp oil in a saucepan and add onions and garlic. Cook till the onions are transparent then add chicken, flour, salt and black pepper. Mix the thick white sauce and coriander leaves and leave the mixture to chill, for at least half an hour. Shape into cutlets, dip in beaten egg, coat in flour and bread crumbs. Fry in hot oil and serve.

0 comments: